Riina Liski Riina Liski

Medistä mieleen

                              (Taiteilija tuntematon)

Yksi merkittävimmistä mielenrauhaa ja helpotusta lisänneistä arkisista rutiineista on ollut meditaation säännöllinen aloittaminen. Olen jo parin vuoden ajan aloittanut aamut edes jonkinlaisella “sisäänpäinkääntymis-harjoituksella” tai visualisointi / meditaatioharjoituksella. Tämän lisäksi olen aina tarpeentullen tauottanut päivää vähintään kerran 10-20 minuutin meditaatiotauolla, joka on lisännyt päivittäistä jaksamista aivan valtavasti. Tehtäviin fokusoituminen on aivan eriluokkaa ja helpottanut oloa, kun jatkuva flipperipallo korvien välissä on rauhoittunut.. Mutta yksi merkittävin “game changer” on ollut mun maanantain myöhäis-iltojen Pranayama & Meditaatio -ryhmän ohjaukset Kouvolan Studio Yoganandalla. Tutustu rakkaaseen studioomme lisää täältä! Yhdessä tehty meditaatioharjoitus on ollut valtavan voimaannuttava kokemus. Yhdessä hengitetyt hetket, yhteinen sama “värähtelytaajuus” aiheuttavat sen, että meditaatiokokemus on todella voimakas ja jopa yliluonnollisen tuntuinen.

“Maanantai-iltojen medis on ihan himmee hyvänolon hormoni-oksitosiini-pommi!

(kuvaaja: @heli.savolainen)

                                                      kuvaaja: @heli.savolainen

Kaikki varmaan jo yleisesti tietää, että meditaatio OLISI hyväksi meidän mielen hyvinvoinnille. Mutta ei kuitenkaan ole saanut sitä pysyvästi arkeen. Muutaman aloituskerran jälkeen motivaatio on ehkä hiipunut, sillä edistys on usein hidasta ja meditaatio saattaa tuntua alussa epämukavalta.

Mielen hallinta ja keskittäminen ei ole helppoa! Ehkäpä yksi vaikkeimmista harjoituksista koko joogan genressä..

“Pelkkä istuminen on välillä pelkkää tuskaa”

                                                                    kuvaaja: @ee.julia

Toisekseen usein ajatellaan, että minulla ei ole aikaa istua-pönöttää, mutta itseasiassa JUURI silloin, tulisi todellakin meditoida. Ehkä jopa tuplasti. Meditointi ANTAA lisää aikaa, stuktuuria ja selkeyttä päivään, ja aikaansaaminen on aivan eriluokkaa - kun aivojen sähkökäyrät pääsevät edes käymään alfa- ja theta-aalloilla. Vieläkin pidemmät ja syvemmät meditaatiot voivat viedä vieläkin syvemmille delta- tai jopa gamma-aalloille! (Tämä kaikki riipuu yksilön harjoitustasosta ja meditaation muodosta).

Vitsin mielenkiintoista ja siistiä, miten meidän aivot ja mieli toimii!

                                                                   kuvaaja: @eea.julia

Tohtori Joe Dispenza on tunnettu neurotieteen, kvanttifysiikan ja henkisten perinteiden tutkija, ja hänen lähestymistapansa meditaatioon keskittyy erityisesti siihen, miten voimme muuttaa ajatuksiamme, tunteitamme ja käyttäytymistämme tietoisuuden ja meditaation avulla.

Dispenza opettaa muunmuassa, että ajatuksen ja tunteet muokkaavat todellisuuttamme. Luodut neuroverkostot aivoissa ohjaavat elämää ja käyttäytymistämme. Meditaation avulla ja meditaation aikana voimme rikkoa vanhoja toimintamalleja ja luoda uusia. Meditaatio on tapa päästä alitajuntaan, jossa suurin osa ajattelu- ja käytösmalleistamme sijaitsee.

Dispeza opettaa, että muuttamalla alitajuntaisia uskomuksiamme voimme muuttaa ajatuksiamme, tunteitamme, käyttäytymistämme - elämäämme.

Ja tunnustan -

mä kyllä fanitan Dispenzaa ihan töpöllä!

Sydämellisesti tervetuloa mun maanantain meditaatioryhmään tai jäsensivustolle.

Kummassakin pääset säännöllisen meditaatioharjoituksen pariin <3

Lue lisää